Sunday, April 14, 2013

ОААИ-ийн III ангийн оюутнуудаас анги дэвших улсын шалгалт авах асуултууд

Оюутан та бүхний саналыг үндэслэн тэнхимийн хурлаар оруулж засвар оруулсан сүүлийн шалгалтын асуултын хувилбар болно. Та бүхэнд амжилт хүсье.


  1. Үр жимс-буурцаг, хонгорцог, самар, жимсгэнэ, яст жимс, үр
  2. Монгол оронд ургадаг Зорлогны  төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  3. Бага температурын ойд үзүүлэх нөлөө
  4. Доод агуулахад мод сортлох шаардлага
  5. Эрүүлжүүлэх огтлол
6.      Биосфер гэж юу болох, үе давхарагуудын онцлог
  1. Монгол оронд ургадаг Арцны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  2. Ой ба хөрсний биологи
  3. Мод бэлтгэлийн талбайг нарийн туузаар боловсруулах  үеийн давуутай талыг нэрлэнэ үү?
  4. Эрчимтэй түүвэр огтлолт
  5. Монгол оронд ургадаг Шинэсний төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  6. Ойд цахилгааны үзүүлэх үйлчлэл
  7. Монгол орны ойн сангийн бүрэлдэхүүн
  8. Нэлэнхүй мод огтолсон газрын ойг нөхөн сэргээх
  9. Монгол оронд ургадаг Улиасны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  10. Ойн амьдрөл дахь хөрсний ач холбогдол
  11. Доод агуулахын ажлын горим
  12. Нэлэнхүй болон бараг нэлэнхүй огтлол
  13. Үрийн мөчрийн, нугалаадсаар үржүүлэх эх ургамлын талбар
  14. Монгол оронд ургадаг Хармагны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр,
  15. Өндөр температурын ойд үзүүлэх нөлөө
  16. Мод ачих үеийн аюулгүй ажиллагаа
  17. Уулын ойд ҮАО явуулах аргууд
  18. Нарийн болон өргөн талбайгаар нэлэнхүй огтлох
27. МБэ-ийн талбайн тохиромжтой хэмжээг тодорхойлох
28. Модлог ургамлын дулаанд харьцах байдал
29. Монгол оронд ургадаг Нарсны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
30. Салхины  нөхцөл, онцлог, хүний хүчин зүйлийн нөлөө
  1.  Мо - нд ургадаг Нохойн хошууны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  2. Хатуу тунадасны ойд учруулах хор хөнөөл
  3. МП-5 урал хөрөөний МБэ-ийн талбай зориулалт, ашиглах зарчим, мод
  4. Янз бүрийн бүлгийн ойд огтлол явуулах
  5. Мо - нд ургадаг Хайлаасны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  6. Бусад хүчин зүйлтэй холбоотойгоор модлог ургамлын гэрэлд харьцах байдал
  7. МБэ-ийн талбайн боловсруулалтанд ямар бичиг барим шаардлагатай вэ?
  8. Модлогийн хэлбэржилтэнд гэрлийн үзүүлэх нөлөө
  9. Монгол оронд ургадаг Зээргэнэний  төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  10. Ой дахь бодисын биологийн эргэлт
  11. Мод цагаалгад ямар нөхцөлд татлагат төхөөрөмжийг хэрэглэх боломжтой вэ?
  12. Модлог ургамлын иш, гол иш, холтос, золом, модлог эдийн тухай
  13. МО - нд ургадаг Далан хальсны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  14. Салхи ишний хэлбэрийг тодорхойлогч гол хүчин зүйл болох нь
  15. Цагаалгын тракторын технологийн төхөөрөмжүүд
  16. ҮАО-ын ангилал, түүний аргууд ач холбогдол
  17. Дулааны нөхцөлд онцлог, дулаантай харьцах байдлаар ангилах
  18. Мо - нд ургадаг Тавилганы төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  19. Ой ба чийгийн ерөнхий төлөв байдал
  20. Ой ашиглалтын үндсэн зорилго, зорилт
  21. Арчилгааны огтлолтын төрлүүд
  22. Монгол оронд ургадаг Бургасны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог орос, латин нэр,
  23. Модлогийн эрдэс бодисын хэрэглээ ба эргэлт
  24. МБ-ийн үйлдвэрлэлийн онцлог
  25. Уулын ойд МБэ-ийн талбайг цэвэрлэх онцлогууд
  26. Хөрсний нөхцөл, ангилал
  27. Мо - нд ургадаг Бүйлсний  төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  28. Ойн амьрал дахь гэрлийн үүрэг
  29. Мод унагах үед шингэнт шахуурга хэрэглэх
  30. Аажим огтлолын бусад хэлбэрүүд
  31. Монгол оронд ургадаг Хусны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр,
  32. Ойн доод ташингын ургамлуудын гэрэлд харьцах байдал
  33. Мод бэлтгэлийн ажил манай оронд хэдий үеэс эхэлсэн, хамгийн оргил үе
  34. Жигд аажим огтлол
  35. Мо - нд ургадаг Улаалзганы төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  36. Модлогийн өсөлт ба бүтээмжинд гэрлийн үзүүлэх нөлөө
  37. МБэ-ийн талбайг боловсруулах технологийн схем
  38. Гэрлийн нөхцөл онцлог, ангилал
  39. Мо - нд ургадаг Чаргайны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  40. Гэрэлтүүлгийн үргэлжлэл ба ОАА дахь түүний зориулалт
  41. Цагаалгын тракторын марк сонголтыг ямар нөхцлөөр тодорхойлдог вэ?
  42. Ус чийгийн нөхцөл ангилал, гидрофит ургамлууд
  43. Мо - нд ургадаг Долоогоны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  44. Чийгийн баланс
  45. Доод агуулахын талбайн сонголт
  46. Бүлгээр аажим огтлох
  47. Газрын гадаргын болон биотик нөхцлийн нөлөө
  48. Монгол оронд ургадаг Харганы төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  49. Уулын нөхцөлд МБэ-ийн талбай боловсруулах онцлог
  50. Нэлэнхүй огтлолын тухай ерөнхий ойлголт 
  51. Гигрофит, мезофит, ксерофит, ургамлуудын онцлог
  52. Мо - нд ургадаг Бөөрөлзгөний төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  53. Ой ба газар нутгийн усны горим
  54. Огтлолын аргууд
  55. Ургамлын тархацын тухай, хэлбэрүүд
  56. Мо - нд ургадаг Алирсны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  57. Гэрэлд ойн үзүүлэх нөлөөлөл
  58. Мод унагах аюулгүй ажиллагаа
  59. модлог ургамлын фенологийн үе шатууд П.Л.Богдановын ангилал
  60. Монгол оронд ургадаг Яшилийн төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр,
  61. Агаарын хүчилтөрөгчийн ионжилт ба ойн фитонцид ялгаруулалт
  62. Мод унагах техник
  63. Сонгож түүвэрлэх огтлолт
  64. Ууланд МБэ-ийн талбай боловсруулах технологийн схем
  65. Чимэглэлийн мод, бут арчлах, суулгах, хэлбэржүүлэх
  66. Мо - нд ургадаг Боролзгоны төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  67. Модлог ургамлын чийгэнд харьцах байдал
  68. Доод агуулах ба ачих талбайд ямар үйлдлүүд хийгддэг вэ?
  69. Уулын ойд Арчилгааны огтлол явуулах онцлогууд
  70. Монголд ургадаг Тэрэлжийн  төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  71. Ой ба салхи
  72. Моторт хөрөөний огтлох төхөөрөмж
  73. Арчилгааны огтлолын тухай ерөнхий ойлголт
  74. Модлог ургамлын ангилал
  75. Монгол оронд ургадаг Сухайн төрөл, зүйл, тэдгээрийн онцлог, орос, латин нэр
  76. Модлог ургамлын үрлэлт ба гэрэл
  77. Модыг үзүүр ба ёзоороор цагаалах үеийн дутагдалтай талууд
  78. Түүвэр огтлолын тухай ерөнхий ойлголт
  79. Титэм, гол найлзуур, мөчир, нахиа, навч, цэцэг, үндэс
  80.  Мод цагаалах үеийн аюулгүй ажиллагаа
  81. Мод ачилт ба машин техник
  82. Уулын МБэ-ийн талбайг нөхөн сэргээх
  83. Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуй-/ХАБЭА/-н зорилго, үндсэн ойлголт, тодорхойлолт
  84. Хөдөлмөрийн нөхцлийн сөрөг хүчин зүйл, түүний ангилал
  85. Хөдөлмөрийн нөхцлийн ангилал
  86. Үйлдвэрлэлийн осол, мэргэжлээс шалтгаалах өвчин /ҮОМШӨ/-ий тухай ойлголт
  87. ҮОМШӨ-ний шалтгаан
  88. ХАБЭА-н ажлын зохион байгуулалт
  89. Хөдөлмөрийн гэрээ, контракт
  90. Хамтын гэрээ, хэлэлцээр
  91. Ажил, амралтын цаг
  92. ХАБЭА-н журам
  93. Агаарын орчны бохирдол
  94. Агааржуулах систем ба ангилал
  95. Байгалийн агааржуулалт
  96. Үйлдвэрийн гэрэлтүүлгийн тухай ойлголт
  97. Байгалийн гэрэлтүүлэг
  98. Зохиомол гэрэлтүүлэг
  99. Шуугианыг багасгах арга зам
  100. Доргионы хүний биед үзүүлэх сөрөг нөлөө
  101. Үйлдвэрлэлийн аюултай хүчин зүйлс, тэдгээрийн онцлог
  102. Ослоос урьдчилан сэргийлэх төхөөрөмж
  103. Дохиоллын төхөөрөмж
  104. Галын аюулаас хамгаалах ажлыг зохион байгуулах дүрэм, журам
  105. Аж ахуйн нэгж, байгууллагад галын аюулаас хамгаалах ажлыг зохион байгуулах
  106. Гал түймрийг усаар унтраах
  107. Гал түймэр унтраах химийн хэрэгсэл, бодис
138.                      Жимсний ургамлын ач холбогдол,
139.                      Жимс жимсгэний ургамлын гарал үүсэл,тархалт
140.                      Жимс жимсгэний ургамлын ангилал,онцлог.
141.                      Үрт жимст ургамлуудын онцлог
142.                      Яст жимст ургамлуудын  онцлог
143.                      Жимсгэний ургамлын онцлог
144.                      Самарлаг жимст ургамлын онцлог
145.                      Жүржийн жимст ургамлуудын онцлог
146.                      Тропикийн жимст ургамлын онцлог
147.                      Жимсний ургамлын биологи,морфологийн онцлог.
148.                      Жимс жимсгэний ургамлын газрын дээрхи хэсэг.
149.                      Жимсний ургамалд гадаад хүчин зүйлийн нөлөө
150.                      Жимсний эх цэцэрлэг байгуулах
151.                      Жимсний ургамлын агротехник
152.                      Алимын гарал үүсэл,ач холбогдол,биологийн онцлог
153.                      Алимын сортууд,агротехник
154.                      Чавганы ач холбогдол,биологийн онцлог
155.                      Чавганы сортууд агротехник
156.                      Интоорын ач холбогдол,биологийн онцлог
157.                      Интоорын сортууд,агротехник
158.                      Чацарганы  ,гарал үүсэл,биологийн онцлог
159.                      Чацарганы ач холбогдол,сортууд, 
160.                      Чацарганы агротехник
161.                      Үхэр нүдний ач холбогдол,биологийн онцлог
162.                      Үхэр нүдний сортууд агротехник
163.                      Бөөрөлзгөний  биологи,агротехник
164.                      Жимсний ургамлын жилийн өсөлт хөгжилтийн үе шат
165.                      Цэцгийн ач холбогдол,ангилал
166.                      Цэцэгжүүлэлтийн ангилал
167.                      Цэцгийн ургамлын агротехник
168.                      Тасалгааны цэцгийн ургамлын ангилал,ач холбогдол
169.                      Тасалгааны цэцгийн ургамлын арчилгаа
170.                      Гоёл чимэглэлийн нэг наст цэцгийн ургамлын онцлог
171.                      Хоёр наст цэцгийн онцлог
172.                      Олон наст цэцгийн онцлог
173.                      Цэцгийн ургамлыг үржүүлэх аргууд
174.                      Жимсний ургамлыг үржүүлэх аргууд
175.                      Чацарганыг ногоон мөчрөөр үржүүлэх
176.                      Үхэр нүдийг нугалаадсаар үржүүлэх
177.                      Жимсний ургамлыг залгаж ургуулах үндсэн аргууд
178.                      Хувьсшил түүний судалгааны аргууд
179.                      Удамшил түүний судалгааны аргууд
180.                      Удамшлын эсийн судалгааны үндсүүд
  1. Удамшлын биохимийн үндсүүд
182.                      Генийн харилцан үйлчлэлийн үеийн удамшил
183.                      Хөрс судлалын шинжлэх ухааны судлах зүйл, судалгааны арга
184.                      Хөрс үүсэх үйл явцын үе шатууд, түүний онцлог
185.                      Геологийн их, биологийн бага эргэлтийн онцлог, түүний харилцан үйлчлэл
186.                      Хөрс үүсвэрийн хүчин зүйлийн тухай ойлголт
187.                      Хөрс үүсвэрийн эх чулуулаг, эх чулуулагийн өгөршил
188.                      Хөрс үүсвэрийн эх чулуулагийн худсуудын тухай
           Уур амьсгал хөрс үүсвэрийн хүчин зүйл болох нь
189.                      Хөрс үүсэх үйл явц дахь биологийн хүчин зүйлийн нөлөө (ногоон ургамал, бичил биетэн, амьтад)
190.                      Хөрс үүсэхэд хотгор гүдгэрийн нөлөө
191.                      Хөрс үүсэх хугацааны  цаг уурын нөлөө
192.                      Хөрс үүсвэрт хүний хүчин зүйлийн нөлөө
193.                      Хөрсний морфологи шинж болон профилийн тухай
194.                      Хөрсний үе давхаргууд ялгах үндсэн шинж
           Хөрсний өнгө, өнгөнд нөлөөлөх хүчин зүйл нь юу вэ.
195.                      Хөрсөнд шинээр үүссэн ба шигсэн бодис гэж юуг хэлдэг, гарал үүслээр нь яаж ангилдаг вэ.
196.                      Хөрсний механик элемент түүний ангилал
197.                      Хөрсний ерөнхий физик шинж чанарын тухай
198.                      Хөрсний физик- механик шинжүүдийн тухай
199.                      Хөрсөн дэх ус түүний хэлбэрүүд
200.                      Хөрсний усны шинж чанарын үзүүлэлтүүд, чийг багтаамжийн ангилал
201.                      Үндэсний ус шингээх хэсэг болон ус шингээх механизмыг тайлбарлана уу
202.                      Ургамалд усны гүйцэтгэх үүрэг, ус шингээх механизмид нөлөөлөх хүчин зүйлс
203.                      Ууршилтын ач холбогдол, түүнд нөлөөлөх хүчин зүйлс
204.                      Ууршилтын процесс болон амсар нээгдэж хаагдах шалтгааныг дэлгэрэнгүй тайлбарлана уу
205.                      Тэжээлийн бодис, түүний ангилал.
206.                      Макроэлемент, тэдгээрийн үүрэг
207.                      Микроэлемент, тэдгээрийн үүрэг
208.                      Ургамал эрдэс бодисыг шингээн авч дамжуулах механизмыг тайлбарлана уу
209.                      Ургамлын эрдэс бодисын шингээлтэд нөлөөлөх хүчин зүйлс
210.                      Фотосинтезын гэрэлтэй үе шат хаана, хэдэн үе шатыг дамжин хэрхэн явагдах бэ
211.                       Кальвины цикл хаана хэдэн үе шатыг дамжин явагдах бэ
212.                      С4 ургамлын фотосинтез, түүний онцлог
213.                      САМ ургамлын фотосинтез, түүний онцлог
214.                      Фотосинтезын процесст нөлөөлөх хүчин зүйлс, түүний ач холбогдол
215.                      Ургамлын амьсгалын процессын ерөнхий томъёо, түүний ач холбогдол
216.                      Гликолизын урвал хаана хэрхэн явагдах бэ
217.                      Кребсийн цикл хаана хэрхэн явагдах бэ
218.                      Электрон зөөвөрлөгдөх гинжин хэлхээг тайлбарлана уу,
219.                      Ургамлын амьсгалын процесст нөлөөлөх хүчин зүйлс
220.                      Ургамлын өсөлт хөгжлийн ялгааг тайлбарлана уу
221.                      Ойн энтомологи ба фитопатологи хичээлийн судлах зүйл.
222.                      Шавьжийн мэдрэлийн систем гэж юу вэ?
223.                      Шавьжийн үржих эрхтэн гэж юу вэ?
224.                      Бүрэн хувиралтай шавьжийн гол төлөөлөгчид, жишээн дээр тайлбарла.
225.                      Бүрэн бус хувиралтай шавьжийн гол төлөөлөгчид, жишээн дээр тайлбарла.
226.                      Coleoptera багийн онцлог шинж, жишээ
227.                      Lepidoptera багийн онцлог шинж, жишээ.
228.                      Ойн анхдагч хортон шавьж, жишээ.
229.                      Ойн хоёрдогч хортон шавьж, жишээ.
230.                      Найлзуурын дунд эрвээхэйн морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
231.                      Бургасны навчич цохын морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
232.                      Сибирийн хшр эрвээхэйн морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
233.                      Өрөөсгөл хшр эрвээхэйн морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
234.                      Идэмхий модоч эрвээхэйн морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
235.                      Улиасны тунгалаг эрвээхэйн морфологи, биологийн онцлог, хөнөөл.
236.                      Ойн хортон шавьжтай тэмцэх арга.
237.                      Ургамлын өвчин, түүний ангилал.
238.                      Царсны гуалах өвчний өвчин үүсгэгчийн онцлог, тархалт.
239.                      Бургасны навчны гуалах өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
240.                      Гацуурын шютте өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
241.                      Шинэсний шютте өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
242.                      Гацуурын боргоцойн зэв өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
243.                      Суулгацын фитофтор өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
244.                      Улиангарын үрийн хувиралт өвчин, өвчин үүсгэгчийн онцлог
245.                      Ойн өвчинтэй тэмцэх арга.


No comments:

Post a Comment